13 april 2005

Een pantserbatterij



Op deze foto is een pantserbatterij van dichtbij te zien. Het betreft hier de batterij net links van de ingang. Helaas wordt ook deze ontsiert door graffity. Het fort is in de periode tussen de Tweede Wereldoorlog en 2000 regelmatig onderhanden genomen door vandalen. Dat is ook te zien aan de data die hier en daar er bij staan, veelal in de jaren '70 en '80. Ook binnen zijn deze op veel plaatsen aan te treffen. Oorspronkelijke aanduidingen, aangebracht op de muren van de geschutsopstellingen zijn hierdoor soms moeilijk te lezen, voor zover zij überhaupt nog aanwezig zijn.

Op bovenstaande foto is goed te zien dat deze batterij van later datum stamt. Beton en pantserstaal werden gebruikt voor deze verbouwing, in tegenstelling tot het metselwerk van het oorspronkelijke bouwwerk.

Links zie je een opening voor het geschut, rechts een kijksleuf, bedoeld voor de commandant van de batterij. Het kleine gat er tussenin was wellicht bedoeld voor een mitrailleur, maar daar ben ik nog niet zeker van.

Labels: , , ,