26 juni 2011

Een kijkje nemen in Fort Pannerden?




Zoals hier eerder besproken wordt er hard gewerkt aan de restauratie van Fort Pannerden. Inmiddels (juni 2011) is die ver gevorderd en wordt het fort voorlopig elke eerste zondag van de maand opengesteld. In de fortenmaand (september 2011) wordt het fort, als de planning gehaald wordt, maar daar ziet het wel naar uit, officieel opengesteld en zal het invulling krijgen als museum, met de mogelijkheid om er wat te eten en te drinken. Het wordt niet alleen een museum over Fort Pannerden, maar ook onder andere ook over de natuur in de omgeving. Als het eenmaal zo ver is, begint een nieuw tijdperk voor het fort!

Inmiddels heeft de beheersstichting een website, overigens met een stuk tekst dat mij wel heel erg bekend voorkomt. Maar goed, het werd hoog tijd dat er een website kwam. Ook de gemeente Lingewaard heeft een eigen pagina voor het fort, waar ook meer te lezen is over de openstelling van het fort. Deze pagina zit enigszins verborgen op de gemeentelijke website, deze is namelijk te vinden onder: Wonen en Leven / Projecten Welzijn en Onderwijs / Fort Pannerden.

De foto hierboven is overigens een oude foto van de ingang van het fort, die ik ooit eens van de krakers heb gekregen. Zodra ik weer eens op het fort ben geweest zal ik een foto van nu ernaast plaatsen voor het contrast.



Update: de restauratie van het fort is in september 2011 feestelijk afgerond met de opening van de fortenmaand op Fort Pannerden. Bij deze gelegenheid is ook een boekje over Fort Pannerden, uit de Hollandse Waterlinie Ergoedreeks, gepresenteerd. Het telt 32 pagina's en is geschreven door Gert Huting. De nieuwe foto van de ingang laat nog even op zich wachten..